De nieuwe toekomst:
Hogedruk luchtmotor voor alle voer- en vaartuigen

Hogedruk luchtmotoren zijn de weg naar de toekomst t.a.v. de voortstuwing van alle voer- en vaartuigen die nu op diesel, benzine of gas rijden of varen (zeevaart uitgesloten). 10 jaar van ontwikkeling zijn hier aan vooraf gegaan. Het is mogelijk dat via deze techniek alle motoren emissie vrije uitstoot gaan krijgen. Nu moeten alleen al in Nederland in de loop van de komende 10 jaar alle auto’s, bestelwagens en vrachtwagens vernietigd worden.  Om de doodeenvoudige reden dat zij niet omgebouwd kunnen worden van vloeibare brandstof naar elektrisch of waterstof motoren. Alle motoren in vaartuigen moeten vervangen worden. Dit is een enorme economische catastrofe voor Nederland en de rest van de wereld. 

Zet het geluid aan!

Bekijk hier het TV interview

Landelijke presentatie luchtmotor

Terneuzen 02-07-2021

SolutionAir heeft gezamenlijk met de gemeente Terneuzen, die voor ons een locatie ter beschikking stelde om de eerste bestelbus in Nederland die op gecomprimeerde lucht rijdt kennis te laten maken met de pers en gasten.

Links boven: Rudi Standaert en Klaas de Waardt (directie SolutionAIR)
Rechts midden: Vitto Truglia,
Rechts onder: Jochem Sprenger (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)

Geen emissie

Solution Air BV kan de uitstoot via haar hoge luchtdruk motoren een groot stuk verminderen zodat er meer ruimte ontstaat voor de veeteelt, wegenbouw en huizenbouw.
Ook de doelstellingen van Parijs en het klimaat akkoord van Nederland kunnen eenvoudiger gehaald worden zonder enorme financiële inspanningen van overheid, bedrijfsleven en burgers.

Gebruik van bestaande motor

Ons product is gebaseerd op het behouden van de motor en deze zodanig om te bouwen dat deze behoort tot de hoogste milieu klasse die wij kennen, volledig emissieloos.
Op welke wijze bouwen wij alle motoren om, dit geld zowel voor benzine motoren als voor diesel motoren. Motoren die rijden op LNG zijn op dezelfde eenvoudige wijze om te bouwen.

Rijafstand

De zeer hoogwaardige lucht­flessen die wij gebruiken hebben een luchtdruk van 600-800 atmosfeer. Wij kunnen hier door zeer variabel zijn in de afstand die we kunnen rijden, bestelbussen zijn in staat om elk dagelijks stedelijk en substedelijk gebruik te dekken.  

Door deze technologie hoeven wij geen 10 miljoen voer en vaartuigen te vernietigen. 

Geen trekkracht verlies

Door de bestaande motoren te gebruiken met daar achter het behoud van de versnellingsbak, kunnen wij garanderen dat u geen trekkrachtverlies heeft.

Volle tank (lucht) in 4 minuten

Bij onze tankstations kunt u de auto of bestelbus in 4 minuten weer opladen. Dit realiseren wij door dat onze tankstations beschikken over hogedruk luchtflessen met 1.000 atm.
De tank in de voertuigen voor de hogedruk luchtmotor is 700 atm. Door deze overdruk is uw tank in 4 minuten weer geladen.

Lage ombouw kosten

De huidige motoren, benzine of diesel, kunnen  omgebouwd worden naar hoge druk luchtmotoren. Dit houdt in dat het huidige wagenpark gewoon weer de binnensteden in mogen en dat we deze daardoor niet hoeven te vernietigen.

Rijden op perslucht is de Green Tech uitvinding van het jaar 2021

Interview Greentech Festival 2021

Contact

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie vul dan uw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Uw gegevens