Landelijke
presentatie
luchtmotor

SolutionAir heeft gezamenlijk met de gemeente Terneuzen, die voor ons een locatie ter beschikking stelde om de eerste bestelbus in Nederland die op gecomprimeerde lucht rijdt kennis te laten maken met de pers en gasten. 

De wethouder van Terneuzen Dhr. J. Vervaet heette alle gasten welkom en uiteraard de pers. Terneuzen is trots dat zij de eerste gemeente zijn in Nederland die 2 bestelbussen heeft gekocht die rijden op gecomprimeerde lucht. Wethouder Vervaet  ziet in deze nieuwe technologie, dat deze een belangrijke bijdrage zal leveren richting de toekomst om een duurzame en schonere wereld te creëren, zonder dat wij onze mobiliteit gaan verliezen.

Terneuzen heeft hiermee een voortrekkersrol in de gehele wereld. Terneuzen heeft twee bestelbussen besteld met een laadinstallatie om in 4 minuten een bestelbus te kunnen tanken.

Dhr. K. de Waardt, directeur van Solution Air BV, verklaarde dat deze nieuwe technologie de wereld op het gebied van brandstoffen definitief zou veranderen. Elke motor die op diesel, benzine of gas draait kan voor geringe kosten omgebouwd worden tot een hogedruk lucht motor. Het is niet nodig dat voertuigen zoals auto`s, vrachtwagens, bussen en alle motoren in vaartuigen binnen nu en tien jaar vernietigd moeten worden. Diesel en benzine en gas-motoren kunnen niet omgebouwd worden tot elektrische of waterstof motoren of alleen tegen zeer hoge kosten. In 2025 mogen alleen emissievrije voertuigen de binnensteden inrijden. In 2030 mag dat niet meer in meer dan 50 steden. Alle voertuigen die dan nog op diesel of benzine rijden zijn dan niets meer waard. Wij kunnen dit voorkomen met onze technologie, zelfs als uw voer of vaartuig 10 jaar oud is, dan maakt Solution Air uw motor volledig schoon. De heren Snoodijk waren ook aanwezig, zij hebben ook 2 bestelbussen gekocht met een laadinstallatie. Zij hebben een garage in Axel en gaan alle ombouw voor Zeeuws-Vlaanderen verzorgen. Tevens zijn zij lid van de directie van de Bovag.

Links boven: Frank van Boven en Anita Verwey (PVV Nissewaard), 
Rechts Klaas de Waardt samen met Jochem Sprenger (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)

We waren vereerd dat de uitvinder aanwezig was, Dhr. Vito Truglia. Hij liet ons zien via een presentatie zien hoe dit alles mogelijk is en op welke wijze het werkt. Voor zijn uitvinding heeft hij het patentrecht gekregen voor 164 landen. Na de presentatie nodigde hij ons uit om een stukje met de luchtbus te gaan rijden. Iedereen was verbaasd dat de motor op lucht zo rustig liep. Pers en gasten reden allemaal een stukje mee om te ervaren dat rijden met een luchtmotor heel relaxt is. Ze wilden nog heel veel weten, gelukkig waren er voldoende mensen van Solution Air aanwezig, zoal ook Dhr. R. Standaert, ook directeur bij Solution Air.

Door de overweldigende belangstelling hebben wij in de middag nog een tweede presentatie moeten geven. Ditmaal waren dit allemaal ondernemers die uiteraard mee hebben gereden en veel vragen hadden. Men zag in dat dit een weg naar de toekomst is die zeker perspectieven biedt voor een duurzamere wereld. 

Links boven: Rudi Standaert en Vito Truglia
Links onder: Jochem Sprenger (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)
Rechts onder: Peter Snoodijk (BOVAG)